Ljudi se počeli okupljati na ulicama Venezuele, spremaju se novi neredi?

NA ulicama Venezuele počeli su se okupljati Venezuelci.

Kako javlja CNN, u Caracasu se okupilo nekoliko tisuća pristaša Guaidoa, dok su na ulicama i Madurove pristaše koje slave Praznik rada.

Kako javlja CNN-ov reporter s terena, dio okupljenih Guaidoovih pristaša priprema Molotovljeve koktele.

Maduro je povodom Praznika rada uputio i čestitku na Twitteru.

“Danas će radnička klasa Venezuele biti mobilizirana diljem zelje i proslavit će svoj dan, ali i braniti svoje uspjehe uz veliki marš koji će reći ‘ne’ državnom udaru i ‘ne’ miješanju Yankeeja. Sa živcima od čelika, sa smirenošću i sa zdravim razumom. Živjeli radnici i radnice domovine”, poručio je.

 

Guaido se narodu i danas obratio putem Twittera.

“Nastavljamo, ništa nas neće zaustaviti. Guayana se probudila na svojim ulicama punim pobude. Nakon što su uništili osnovne tvrtke, nakon što je cijela ekonomija ostala bez posla zbog eksploatacije i iskorištavanja zlata, nikoga danas ne može iznenaditi da Guayana kaže #IdemoSvomSnagom”, poručio je.

 

Podsjetimo, jučer se Guaido pojavio ispred zračne baze u Caracasu s desecima članova nacionalne garde.

To je izazvalo nasilne prosvjede u kojima je ozlijeđeno više od 100 ljudi, no bez ikakva konkretnog znaka prijelaza vodstva oružanih snaga na drugu stranu.

“Danas nastavljamo”, rekao je Guaido u postu na Twitteru u srijedu ujutro. “Nastavljamo snažniji nego ikada, Venezuela.”

FOTO Twitter

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.