Lucas je rođen s 23 tjedna, a njegovi roditelji odlučili su se boriti za njega – danas je potpuno zdrav!

Lucas Moore, koji je rođen prerano s 23 tjedna i kojeg njegovi roditelji zovu “naše malo čudo od dječaka”, proslavio je nedavno svoj prvi rođendan, potpuno zdrav, a njegov bi slučaj, tvrde britanski mediji, mogao ponovno pokrenuti raspravu o zakonskom roku od 24 tjedna trudnoće do kada je dopušten abortus u toj zemlji.

Priča o Lucasovoj čudesnoj borbi za život započela je kada su njegovim roditeljima Sylviji i Thomasu Mooreu liječnici rekli kako im sin neće preživjeti nakon što je njegovoj majci pukao vodenjak, te da se pripreme za porod. Čak i ako preživi porod, rekli su, njegovi unutarnji organi bit će tako nerazvijeni da mali neće preživjeti niti najslabiju infekciju. Lucas je rođen s manje od pola kilograma težine u bolnici u Coventryju, a liječnici su dijagnostcirali krvarenje na mozgu i upozorili rodtielje kako bi zbog toga Lucas mogao imati trajne posljedice, čak i ako preživi.

Prebačen je na aparate za održavanje života i roditelji su odlučili da ga puste boriti se. Četiri mjeseca na intenzivnoj njezi i Lucas je dovoljno ojačao da bi mogao ići kući. Kako su objavili mediji, 28. kolovoza proslavio je svoj prvi rođendan, potpuno zdrav i bez ikakvih posljedica koje bi trpio zbog preranog rođenja.

“On je naš mali borac, ponosni smo na njega”, rekla je Sylvia Moore.

Lucasov otac ispričao je medijima kako je prvi odlazak u bolnicu bio težak.

“Rekli smo, ako se počne boriti za sebe, mi ćemo mu pomoći. I to smo učinili. Kada su nam sestre rekle da je krvarenje na mozgu jednostavno nestalo, znali smo kako smo učinili pravu stvar”, rekao je Thomas Moore.

                                                                             lucas1-

Britanski The Telegraph sada piše kako bi priča o Lucasu mogla ponovno pokrenuti rasprave o zakonskom roku do kojeg je u Britaniji dopušten abortus. Sada je to 24 tjedna, ali Lucasov primjer i mišljenja stručnjaka ukazuju na to da dijete rođeno do 23 tjedna može preživjeti uz medicinsku njegu. U prethodne četiri godine, najmanje 120 beba rođenih u 23 tjednu je preživjelo, piše The Telegraph i podsjeća kako je 2008. u britanskom parlamentu odbijena zakonska inicijativa da se zakonski rok za abortus spusti na 20 tjedana.

Kako su komentirali na stranici LifeNews, priča o Lucasu još je jednim ilustracijom šizofreničnosti u kojoj današnja društva sa slobodnim pristupom abortusu žive. U istoj bolnici u jednoj sobi liječnici će se boriti za život nekog nedonoščeta, a u drugoj će ubijati dijete koje je na istom stupnju razvoja.

IZVOR/FOTO: bitno.net

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.