MASAKR U TURISTIČKOM SREDIŠTU TUNISA: Najmanje 27 mrtvih, svi Hrvati su dobro

Jutros je napadnuta i džamija u Kuvajtu, a odgovornost je preuzela Islamska država

15.30 – Jedan hotelski djelatnik potvrdio je da je masakr izveo samo jedan turist. Upao je u hotelski kompleks s kalašnjikovom i pucao na sve što hoda. Policija ga je upucala i njegovo tijelo još leži nasred ceste…

15.17U hrvatskim turističkim agencijama koje smo kontaktirali kažu kako grupe koje šalju u Tunis putuje u aranžmanu tvrtke Sunčani odmor. Ta agencija, kako su nam rekli, trenutno ima u Tunisu 60 Hrvata, od čega 19 u samom Soussu.

– Javili su nam se naši agenti, svi putnici su dobro. Čekamo upute Ministarstva vanjskih poslova i Tuniške vlade pa ćemo odlučiti o daljnjim koracima, odnosno o tome hoćemo li hitno vraćati ljude za Zagreb” rekli su u marketingu Sunčanog odmora. Sreća je, kažu, što je velik dio putnika baš danas bila na izletu izvan samog mjesta pa nisu bili u blizini terorističkog napada.

Preko e-maila nam se javila i jedna hrvatska državljanka koja je rekla da su hrvatski državljani u hotelskom kompleksu i da im je naređeno da nigdje ne izlaze.

—————————–

14:50 – 19 Hrvata se trenutačno nalazi u gradu Soussa u kojem je došlo do terorističkog napada dok 60 hrvatskih državljanja trenutačno boravi u Tunisu.

Pozivamo vas da nam javite ukoliko imate informacije o njima! Javite se na jutarnjiweb@gmail.com.

Među žrtvama terorističkog napada nalaze se osobe šest različitih nacionalnosti. BBC javlja kako je uglavnom riječ o Britancima i Nijemcima.

14.18 sati – Ministar unutarnjih poslova Tunisa objavio je da je ubijeno najmanje 27 ljudi! Ljudi preko društvenih mreža svjedoče o užasu koji se dešava u Sousseu.

– Muškarac od 60,70 godina mrtav pluta u bazenu – rekao je jedan očevidac..

.John Yeoman, jedan od turista, ponovo se javio na Twitteru navodeći kako je jedan od napadača ubijen u njegovom hotelu, no i da je među žrtvama terorista i jedno dijete.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.