‘Moja je žena heroj: S posla dolazi prekrivena krvlju i suzama, no svakog se jutra vraća tamo’

RAYENA WESSON iz Alabame je medicinska sestra u Hitnoj pomoći. Dok njeni suprug i sin spavaju u svojim krevetima, ona odlazi raditi duge noćne smjene, koje traju i više od 14 sati.

Nedavno ju je suprug Bobby fotografirao dok je spavala s njihovim sinom. Fotografiju je objavio na svom profilu na Facebooku, uz dirljivu posvetu supruzi. Zbog nje se fotografija ubrzo počela širiti Facebookom.

“Ovo je moja žena koja se odmara. Za sat vremena će se probuditi, odjenuti uniformu i spremiti se za posao. Alate i predmete koji joj trebaju za rad će prikupiti i detaljno provjeriti, a njena kosa i šminka bit će brzo sređeni. Požalit će se da grozno izgleda. Ja se s tim neću složiti i dodat ću joj šalicu kave.

Sjest će na kauč prekriženih nogu i pokušati popiti kavu dok se sretna igra s djetetom koje puže oko nje. S vremena na vrijeme će gledati ravnodušno dok razgovaramo, tiho se pripremajući za smjenu pred njom. Ona misli da ja to ne primjećujem.

Poljubit će bebu, poljubit će mene i otići brinuti se o ljudima koji proživljavaju najgori dan u životu. Prometne nesreće, prostrjelne rane, eksplozije, opekline i lomovi – profesionalci, siromašni, svećenici, ovisnici i prostitutke – majke, očevi, sinovi, kćeri i obitelji, nije važno tko ste i što vam se dogodilo.

Ona će se brinuti za vas.

Doći će kući 14 sati kasnije i izuti s umornih nogu cipele koje su hodale po krvi, suzama i vatri te ih ostaviti vani.

Nekad neće željeti razgovarati o tome. Nekad ne može dočekati da počne pričati o tome. Nekad će se smijati dok ne počne plakati, a nekad će samo plakati, no bez obzira na sve to, bit će spremna da na vrijeme započne sljedeću smjenu.Moja žena je medicinska sestra. Moja žena je heroj”, napisao je Bobby.

Tisuće ljudi komentirale su njegov status, zahvalivši se Rayeni i njenim kolegama na svemu što svakodnevno rade. Bobby im je svima odgovorio.

“Oni koji znaju moju ženu znaju da je pravi junak. Ona ne propušta priliku da umanji svoju ulogu i kaže ljudima da je ona jedan mali dio velikog tima – ali ona je veliki dio mog malo tima i veoma sam ponosan na nju”, napisao je.

izvor:index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.