Najbogatiji čovjek na svijetu kaže da bismo trebali raditi samo tri dana u tjednu

MNOGI smatraju da bi bili produktivniji kada bi radili manje, a s tim se slaže milijarder i filantrop Carlos Slim. 

Meksički telekomunikacijski magnat gostovao je na poslovnoj konferenciji u Paragvaju i tamo je predložio radikalan zaokret u načinu rada, piše TIME. 

Slim smatra da bi ljudi trebali raditi samo tri dana u tjednu. “S tri radna dana imali bismo više vremena za opuštanje, za kvalitetu života.”, rekao je Slim. 

Naravno, nije sve tako bajno. Četiri slobodna dana u tjednu znatno bi odgodila mirovinu. Naš radni vijek bi se produžio i umjesto da u mirovinu idemo s 50 ili 60 godina, to bi se dogodilo tek sa 70 ili 75 godina. 

Slim je izvršni direktor kompanije Telmex koja je nedavno donijela novi ugovor o radu prema kojem se radnici mogu otiči u mirovinu kada navrše 50 godina, ali imaju i opciju ostanka na radnom mjestu uz punu plaću i četiri radna dana u tjednu. 

Od 2010. do 2013. Slim je imao titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu koju mu je oteo Bill Gates, a prije nekoliko dana magazin Forbes objavio je da ju je Slim ponovno preuzeo zahvaljujući nevjerojatnom bogatstvu od 80 milijardi dolara.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.