NAJTEŽI DANI LUBITZOVIH RODITELJA ‘Potpuno su slomljeni, njihov se život u trenu pretvorio u ruševine’

Otac Andreasa Lubitza, kopilota niskotarifne kompanije Germanwings koji je Airbus A320 u utorak namjerno zabio u planinu u francuskim Alpama, potpuno je slomljen zbog bezumnog čina svoga sina, piše Daily Telegraph pozivajući se na načelnika francuskog mjesta Prads-Haute-Bléone, koje se nalazi u relativnoj blizini mjesta tragedije.

Na leđima nosi sav teret ove drame. To je čovjek čiji se život raspao’, izjavio je načelnik Bernard Bartolini, koji je s Lubitzovim ocem imao priliku razgovarati kada je ovaj sa suprugom došao na mjesto nesreće tražiti sina da bi se susreo sa spoznajom da je njegov sin nesreću skrivio.

Ni otac ni majka Andreasa Lubitza nisu dosad javno progovorili o obiteljskoj nevolji u kojoj su se našli. Francuska ih je policija, nakon što se ispostavilo da je njihov sin odgovoran za pad aviona, ispitala, a isto će uskoro učiniti i istražitelji u Njemačkoj.

Bernard Bartolini kaže da se sreo sa supružnicima u četvrtak. ‘On [otac] je čovjek čiji se život pretvorio u ruševine. Bilo mi ga je jako žao dok sam ga gledao kako postaje emotivan – emotivan jer je izgubio svoga voljenoga, ali i jer je njegov sin možda skrivio cijelu ovu tragediju’, izjavio je Bartolini za francusku informativnu televiziju BFM TV.

‘Imam veliko poštovanje za tog čovjeka koji se našao u centru pažnje koju sasvim sigurno nije tražio’, dodao je Bartolini.

Inače, Lubitzovi roditelji imaju kuću u Montabauru, koju su istražitelji pretresli i iz nje iznijeli nekoliko vreća s dokazima. Kopilot je ondje povremeno živio, a imao je i vlastiti stan u Düsseldorfu, u koji je trebao sletjeti avionom koji je oborio u Alpama.

IZVOR :Jutarnji

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.