Nakon 4 mjeseca pronađen živ u Andama, jeo i štakore

Muškarac koji je prije četiri mjeseca nestao u Andama pronađen je živ, javlja Sky News.

Pedesetosmogodišnji Urugvajac Raul Fernando Gomez Circunegui jeo je čak i štakore da bi preživio. U svibnju je, nakon što mu se pokvario motocikl, odlučio hodati preko planina iz Čilea u Argentinu, a prema izvještajima izgubio se nakon što je upao u snježnu oluju.

U skrovištu na 2,840 metara nadmorske visine pronašli su ga zaposlenici argentinske sjeverozapadne provincije San Juan kada su mjerili razinu snijega.

Gomez je uspio otvoriti vrata skrovišta da bi ih upozorio na sebe. Spasiocima je rekao da je u skrovištu jeo šećer, grožđice, štakore koje bi ulovio i ostatke zaliha kako bi ostao živ tijekom brutalne zime.

Izgubio je 20 kilograma, a urugvajske novine El Pais objavile su da je liječnik koji ga je pregledao bio iznenađen njegovom otpornošću te da će se Urugvajac oporaviti u sljedećih nekoliko dana.

– Ovo je čudo. Mi još uvijek ne možemo vjerovati – kazao je guverner San Juana Jose Luis Gioja za lokalne novine Diario de Cuyo.

Izvor:Večernji list

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.