Nakon više od 20 godina očistit će svjetski poznatu atrakciju

Popularna turistička atrakcija u Seattleu, zid žvakaćih guma, uskoro će nestati, najavljuju iz tržnice Pike Place Market gdje se zid nalazi. Njihova glasnogovornica, Emily Crawford, tvrdi da će se zid čistiti parnim strojem koji radi poput mini washa, prenosi Seattle Times.

“Ovo je vjerojatno najčudniji posao koji smo dosada radili”, navodi Kelly Foster iz tvrtke Cascadian Building Maintenance koja će obavljati posao čišćenja. Iako se zid svaki mjesec čisti uz pomoć parnog stroja, ovo je prvi puta da će se s njega ukloniti sve žvakaće gume.

Tradicija koja traje od 1993. godine

Prema procjenama cijena čišćenje ove neobične turističke atrakcije koštat će 4 tisuće dolara, a Crawford navodi da se ovo čišćenje radi u sklopu očuvanja povijesnih građevina na tom području. “U povijesti Pike Place Marketa nikada nije planirano da postoji zid prekriven žvakaćim gumama”, navodi Crawford.

Tradicija lijepljenja žvakaćih guma na zid dugačak 15 metara i visok 4 i pol metra počela je 1993. godine. Tijekom čekanja u redu za predstave u obližnjem kazalištu ljudi su počeli lijepiti žvake, a od tada turisti iz cijelog svijeta dolaze tamo kako bi zalijepili žvaku i ostavili svoj trag. Procjenjuje se da se na zidu nalazi više od milijun žvakaćih guma.

izvor:telegram.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.