Napad u Japanu: Nožem ubio 19 ljudi

U napadu u Japanu u utorak oko 2.30 sati po lokalnom vremenu u centru za osobe s invaliditetom ubijeno je 19 ljudi, a 20 ih je ozlijeđeno, javlja AP. Japanski NHK javlja da je ubijeno 15 ljudi i ozlijeđeno 45.

Prema prvim informacijama ljude je kuhinjskim nožem napao mladić (26), koji je inače bivši zaposlenik centra.

– Ja sam to učinio. Bolje je da osobe s fizičkim i psihičkim poteškoćama nestanu s ovog svijeta – rekao je policiji Satoshi Uematsu.

Pomahnitali mladić napad je izveo u japanskom gradu Sagamihara, zapadno od Tokija.

U video snimci vide se brojna vozila hitne pomoći pred zgradom u kojoj je počinjen zločin u gradu Sagamihari, pedesetak kilometara zapadno od Tokija.

Uematsu se, po pisanju japanskih medija, zalagao za eutanaziju teško hendikepiranih osoba, pa tako i štićenika ustanove, o čemu je u veljači uputio pismo donjem domu japanskog parlamenta.

Svjedok je ispričao da mladi ubojica ima plavu kosu i da je bio odjeven u crno. Motiv napada zasad nije poznat.

Richard Lloyd Parry, urednik The Timesa za Aziju rekao je za Sky News kako vjerojatno nije riječ o političkom napadu nego o napadu poremećene osobe. Dodao je i da su napadi u Japanu takve vrste vrlo rijetki i da se ubojstva i nasilje u toj zemlji vrlo rijetko događaju.

izvor: 24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.