Nastavljeni prosvjedi u Sarajevu, traži se smjena Vlade Federacije BiH

Prijepodnevni sati nedjelje u Bosni i Hercegovini protječu mirno, a komunalne službe nastavljaju uklanjati tragove nereda koji su izbili u petak tijekom prosvjeda zbog socijalnog i političkog stanja u zemlji

Još uvijek se zbrajaju materijalne štete, a lokalni mediji navode iznos od čak 50 milijuna konvertibilnih maraka (25 milijuna eura).

Nova okupljanja prosvjednika najavljena su za 12 sati u Sarajevu, a riječ je o istoj skupini koja je u subotu poslijepodne na nekoliko sati blokirala glavnu gradsku prometnicu ispred sjedišta Predsjedništva BiH. Tada se okupilo tek stotinjak uglavnom mlađih ljudi koji su tražili ostavku Vlade Sarajevske županije, ali i Vlade Federacije BiH.

Županijski premijer Suad Zeljković u subotu u večernjim satima podnio je neopozivu ostavku, ispunivši tako zahtjeve prosvjednika.

Za nedjelju je ipak najavio održavanje izvanredne sjednice županijske vlade koja od policije očekuje izvješće o sigurnosnom stanju i plan mjera kako bi se ono stabiliziralo.

Prije premijera Sarajevske županije ostavke su podnijeli i predsjednici vlada Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije, a to nije učinio još jedino premijer Unsko-sanske županije Hamdija Lipovača.

On je potvrdio da će se s predstavnicima prosvjednika sastati u ponedjeljak i razgovarati o njihovim zahtjevima.

IZVOR: Hina/Tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.