Ne nasjedajte na prevare na Facebooku! O dijeljenju sadržaja vašeg profila odlučujete jedino Vi

Posljednjih tjedana Facebookom kruže stautsi u kojima se korisnici popularne društvene upozoravaju na nova pravila privatnosti vezana uz korištenje vaših privatnih fotografija i statusa u marketinške svrhe te naplaćivanje upotrebe vlastitog profila.

Neke poruke navode da korisnici mogu uplaćivati mjesečni iznos da njihovi profili budu privatni ili pak da moraju ‘obavijestiti’ Facebook kako je zabranjeno koristiti sadržaj profila.

Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, te Zakonu o zaštiti osobnih podataka, kao i Zakonu o tajnosti podataka, izjavljujem da pridržavam sva prava na moje privatne podatke, slike, crteže, fotografije, video, tekstove, itd., objavljene na mojem profilu. Za komercijalnu upotrebu navedenog, morate imati FB dozvolu u pisanom obliku u bilo kojem trenutku.
Istovremeno, obavještavam Facebook, da je strogo zabranjeno objaviti, kopirati, distribuirati, širiti ili na bilo koji drugi način postupati na temelju ovog profila i/ili sadržaja. Navedene mjere odnose se i na zaposlene, studente, agente i/ili zaposlene pod vodstvom Facebooka. Povjerljivi podaci uključeni su u sadržaju profila. Povreda moje privatnosti kažnjiva je po zakonu.
Svi članovi FB-a pozvani su da objave izjavu ove vrste, a mogu kopirati i objaviti i ovaj tekst, jer tko ne objavi ovu izjavu barem jednom, dopušta komercijalno korištenje predmeta, kao što su fotografije, podaci i sadržaji sa svog profila.

Naravno takve poruke su nepotrebne, jer Facebook nema prava na objave korisnikapa se tako oglasila i sama kompanija:

– Vi imate prava na sav sadržaj koji postavljate i koji dijelite putem Facebooka. Tko god ga koristi, kontrolira sadržaj svojih objava. Korisnici odlučuju kako će se one dijeliti. To je naša politika i uvijek će biti, poručuju iz tvrtke.

izvor: VL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.