NE, NIJE ŠALA: Muškarac tužio suprugu jer ne obavlja kućanske poslove

Ukoliko bude osuđena, ova žena će u zatvoru provesti između dvije i šest godina zbog ‘zanemarivanja unutar obitelji’

Jednoj gospođi u Italiji prijeti šest godina zatvora jer ju je suprug optužio da ne obavlja kućanske poslove.

Neimenovani 45-godišnji muškarac iz sela Sonnino u Italiji je suprugu prijavio policiji jer je, kako tvrdi, “primoran živjeti u izuzetno lošim higijenskim uvjetima”, piše Telegraph.

Požalio se kako njegova pet godina mlađa supruga ne čisti i ne kuha te da se ne sjeća kada je posljednji put pojeo pristojni obrok. Tvrdi kako ovo ‘zapostavljanje’ traje već pune dvije godine.

Umjesto da policija cijeli ovaj slučaj odbaci kao ‘obiteljsku svađu’, proslijedila ga je sudu koji je zakazao suđenje za listopad ove godine.

Ukoliko bude osuđena, ova žena će u zatvoru provesti između dvije i šest godina zbog ‘zanemarivanja unutar obitelji’.

Naime, jednim člankom talijanskog kaznenog zakona predviđena je kazna za one koji ‘maltretiraju neku osobu u svojoj obitelji ili osobu koja im povjerena zbog obrazovanja, njege ili skrbništva’.

Cijeli ovaj slučaj je prokomentirala i sutkinja Mara Mattioli.

“To je slučaj koji izgleda kao da je došao iz 1950-ih, a ne iz zemlje u kojoj postoji ravnopravnost spolova”, rekla je Mattioli za talijanske novine Il Tempo.

IZVOR: Vijesti.rtl.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.