Ne trebaju vam vještine, za plaću od 5.500 kuna trebate samo odjenuti odijelo

Neobičan oglas za posao pojavio se u poljskom gradu Wroclawu. Naime, tamošnje pogrebno poduzeće traži kandidate za ležanje u mrtvačkom sanduku. Satnica je šest sati dnevno, pet dana u tjednu, a plaća sasvim pristojna – 5.500 kn (750 eura).

Najbolji dio cijelog natječaja jesti taj da se od vas ne traže nikakve vještine ni kvalifikacije, samo spremnost da odjenete odijelo.

”Za posao nisu potrebne vještine, morate samo nepokretno ležati šest sati. Ono to što tražimo jest elegantna odjeća i hrabrost za neobično zaposlenje”, piše u oglasu.

Ono što očekuje kandidata koji dobije ovaj posao jest ležanje kovčegu u izlogu pogrebnog poduzeća, prolaznicima pred očima.

Sva prava prema zakonu

Poslodavac daje sva prava prema zakonu o radu – ugovor, radno vrijeme od šest sati, slobodne vikende, a osim toga i popust za sahranu u slučaju potrebe.

Iako je ovaj oglas potaknuo zanimanje mnogih, ubrzo je nestao iz oglasnika, a poslodavac nije pronađen. Je li bila riječ o šali ili nečemu drugome, ostaje samo da nagađamo.

IZVOR: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.