‘NEMAM SE ČEGA SRAMITI’ Mlada majka nakon dvostruke mastektomije na Facebooku objavila svoje gole fotografije

Catherine Keeney iz Škotske podvrgla se dvostrukoj mastektomiji u ožujku ove godine, nakon što su joj liječnici kazali da ima 97 posto šanse da dobije rak dojke.

Više od 50.000 ljudi pokazalo je potporu ovoj mladoj majci koja je hrabro pozirala u toplesu, a onda fotografije koje pokazuju ožiljke od operacije objavila na Facebook stranici My Prophylactic Mastectomykoja prati njezin život prije i nakon operacije.

– Moje tijelo nije nešto lijepo i nisam najzgodnija i najljepša. Ja sam samo normalna žena koja želi svima pokazati da mastektomija nije ništa čega se treba sramiti – napisala je ova 30-godišnjakinja na Facebooku.

– Ovo je snimio moj zaručnik, stoga nema skupog studijskog osvjetljenja ili pozadine, samo ja koja stojim u donjem dijelu pidžame ispred kupaonice. Ponosna sam na svoje ožiljke i žene koje su se podvrgle mastektomiji bi isto trebale biti ponosne – dodala je.

Fotografiju je objavila prije nekoliko dana, a do danas je skupila gotovo 150 tisuća lajkova.

Na Facebook stranici objašnjava kako su njezine dvije tete umrle od raka dojke, a kako su se njezina majka i druga teta također borile s tom bolešću.

– Nadam se da će moj sin jednog dana reći kako je ponosan na mene. Moja obitelj je razlog zašto sam ovo učinila. Želim svoje dijete gledati kako se smije što duže je moguće – zaključila je Catherine Keeney.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.