Novi val: Prema Hrvatskoj je krenulo oko 30.000 izbjeglica?

Priljev izbjeglica u Hrvatsku posljednjih se dana smanjio zbog štrajka u Grčkoj. U našu zemlju tako je od ponoći do 9 sati u subotu ujutro ušlo tek 330 izbjeglica, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno je 346 ljudi.

U Slavonskom Brodu zimski tranzitni kamp je spreman jer zbog okončanja štrajka trajekti s grčkih otoka ponovno voze pa se očekuje povećan dolazak izbjeglica. Prema neslužbenim procjenama, u pokretu prema zapadu i sjeveru Europe je oko 30 tisuća ljudi, piše Dnevnik.hr.

Kako nam je kazala glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, u zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu u tijeku su uobičajeni radovi i sve teče bez problema. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan priljev izbjeglica iz Srbije, no to su već uobičajeni sati u kojima ljudi dolaze.

U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize ušlo 333.460 izbjeglica. Prihvat i transport izbjeglica iziskuje povećane troškove pa je Hrvatska zatražila europsku pomoć. Odobreno je 16,4 milijuna eura pomoći.

izvor.24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.