OBITELJI ŽRTAVA: Ne mrzimo Lubitza, žalimo njegove roditelje i prolaze pakao

Juan Padro iz Sant Cugat del vallesa, mjesta nedaleko Barcelone, izgubio je svoju bivšu ženu, kćer i unuku u strašnoj nesreći Germanwingsa. Iz istog mjesta na tom je kobnom letu poginulo još troje ljudi.

‘Ne možemo učiniti baš ništa što bi promijenilo činjenicu da smo izgubili najvoljenije. Ništa što je rečeno ne može ublažiti našu tugu. Meni je zapravo svejedno, je li to bila nesreća ili je štogod. Ne želim to ni znati, ne zanima me’.

Gospodin Padro izrazio je zahvalnost francuskom tužitelju koji je nadgledao ovu operaciju zato što im je odmah pružio uvid u sve informacije, brzo i transparentno.

‘Volio bih ostati pozitivan, i iz svega što se dogodilo ipak kao konačni zaključak iznijeti da su ljudi jako dobri’.

Amerikanac Robert Oliver Calvo također je bio na letu 4U9525, no njegov otac ne mrzi pilota koji ih je odveo u smrt, već samo žali Lubitzove roditelje.

Njegov otac Robert Tansill Oliver i majka Maribel Calvo ne planiraju tužiti njemačku niskobuđetnu aviokompaniju, iako bi im to osiguralo ne baš neznatni novčani dobitak.

Umjesto kalkuliranja i razmišljanja o odšteti na koju imaju pravo, oni izražavaju svoju sućut roditeljima Andreasa Lubitza koji im je ubio sina.

Gospodin Tansill je rekao: ‘Ne, nisam ljut. Stvarno mi je žao roditelja tog kopilota. Mogu samo zamisliti kroz kakav pakao oni sada prolaze. I oni, baš kao i svi mi ovdje, sada očajni tuguju i plaču’,prenosi Jutarnji.hr.

‘Naravno da nam je žao zbog nesreće i onoga što nam se dogodilo. Ali krivimo, kako bi se to biblijski protumačilo, svijet, ljuti smo na to kako svijet funkcionira’.

Gotovo svi roditelji žrtava kobnog leta Germanwingsa kažu da nisu ljuti ni ogorčeni na kopilota koji je survao avion u Alpe i pobio svih 150 putnika.

Tek je nekoliko njih zaželjelo da Božja osveta sustigne Andreasa Lubitza.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.