Očajna majka poručila: ‘Roditelji, otvorite oči. Sin mi se ubio zbog videoigre’

Tužna i šokantna ispovijest majke koja tvrdi kako joj je računalna horor igra po imenu Doki Doki Literature Club ubila dijete upozorenje je svim roditeljima da pripaze i kontroliraju internetske sadržaje s kojima im se djeca služe. Roditelji ne mogu sa sigurnošću potvrditi da je upravo ova videoigra zaslužna za tragičan ishod, no ne negiraju potencijalnu vezu, pišu Vijesti.hr

-Našli smo ga obješenog u svojoj sobi. Na takav način je suicid napravio i jedan od glavnih likova u igri, onaj koji se dugo borio s depresijom. Naš je sin otišao bez riječi, impulsa, znaka – ispričala je shrvana majka. Kako je ispričala, od trenutka otkad je ušao u igru do trenutka kad se objesio prošla su tri mjeseca.

 

Naime, radi se o računalnoj psihološkoj horor igri koja s vremenom postane zastrašujuća, mijenja psihu, vodi u depresiju, samoozljeđivanju, a naposljetku vodi u smrt. Brojni sumnjaju kako je upravo igrica kriva za suicidalno ponašanje djece te otvoreno tvrde kako im je igrica ubila dijete, kao i Darren Walmsley iz Radcliffea, otac preminulog 15-godišnjaka koji se također ubio nakon nekoliko mjeseci igranja te igrice.

Majka je rekla kako igra u početku uopće nije takva kakva postaje na kraju te da sin nikada nije igrao igricu bez da je znala, a u početku je čak i sudjelovala u igrici prateći sinove aktivnosti. Bila joj je zanimljiva, optimistična, no onda se sve promijenilo, prenose Vijesti.hr

-Ne znam kada je igra prerasla u nešto drugo. Ali sam primijetila da je moj sin postao depresivniji. U jednom je trenutku kazao kako je igra postala čudna, nekako zastrašujuća. Počeo se mijenjati, slabio mu je interes za školu, imao je problema sa spavanjem. Ali nisam primjećivala znakove koji bi mogli ukazati na potencijalnu tragediju – ispričala je tugom shrvana majka. Spomenuta igra lako se skida, naravno besplatna je i ne traži roditeljski pristanak.

(Foto Ilustracija)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.