Oteli ljamu iz cirkusa, šetali je gradom i vozili u tramvaju

Ljama iz cirkusa u francuskom Bordeauxu proživjela je “čari” noćnog života nakon što su je otela petorica mladića, koja su, željna produljenja zabave poslije obilaska klubova, upala u cirkuski tabor i povela životinju sa sobom, svjedoči pisanje Guardiana.

Životinju su veseli momci vukli sa sobom gradom, privezavši je povodcem, a jedan od njih, Matthieu, čak ju je i “pohvalio”, tvrdeći da je “poslušna kao pas”. Svoju avanturu sa Sergeom, kako je ljami ime, ovjekovječili su fotografijama, a tko zna gdje bi im bio kraj da nisu sa svojim četveronožnim suputnikom ušli u noćni tramvaj. Iako su u vozilo ušli bez problema, no takav se “cirkus” u tramvaju očito nije svidio ostalim putnicima, koji su Sergea prijavili kontroloru, koji, pak, nije imao milosti. Prisilio je mladiće da izvedu ljamu i privežu je za rasvjetni stup. Nakon toga mladići su pobjegli, ali ih je policija pronašla i privela.
Dajući iskaz, mladi Bordeauxovci priznali su kako su iz cirkusa prvo htjeli uzeti zebru, no ona je bila tvrdoglava, pa su prišli Sergeu, koji se nije bunio. Usput su ukrali i igračku lava i jednu trubu.
Sergeove slike u tramvaju i noćnom životu osvojile su internet, a neki su si dali i mašti na volju, pa su montirali i prizore ljame s francuskim predsjednikom Hollandeom, a kreirana je i Facebook grupa s više od 732 tisuće lajkova podrške za Sergea u tramvaju!
Kako bilo, direktor cirkusa Johnu Beautouru laknulo je, jer, iako je zgoda ispala smiješna, “mogla je”, kaže, “završiti i loše”.

Bilo bi zanimljivo zamisliti kakve bi takva zgoda imala posljedice u zagrebačkom javnom prijevozu, gdje je odnedavno dopuštena i vožnja životinja, pod uvjetom da plate kaznu. No, to vrijedi samo za kućne ljubimce.

IZVOR: Večernji list

FOTO: Twitter

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.