Ovo su najbolje države za radnike! Pogodite koja je Hrvatska

Švicarska, Finska i Singapur su države koje najbolje tretiraju svoje radnike sudeći prema izvještaju ‘ Human Capital Report’ Svjetskog ekonomskog foruma.

Ta organizacija je rangirala države u četiri područja: obrazovanje, zdravstvo, zaposlenost i “okruženje”. U četvrtoj kategoriji se ispituju kao što je radno zakonodavstvo, prometna i komunikacijska infrastruktura koje utječu na mogućnost ljudi za rad.

Prema ovom izvještaju najbolji radni uvjeti su u Sjevernoj Europi. Autori su kreirali “Human Capital Index” temeljen na 51 varijabli te ustanovili kako najviše prostora za poboljšanje ima na Bliskom istoku i u Africi.

U top 10 država za radnike su se uz Švicarsku, Finsku i Singapur još smjestile i Nizozemska, Švedska, Njemačka, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska i Kanada.

Hrvatska se našla na 46. mjestu od 122 države. Po obrazovanju smo na 38. mjestu, zdravstvu 24., “okruženju” 60., a najlošije stojimo po radnoj snazi i zaposlenosti gdje smo zauzeli 88. mjesto.

Izvor: Večernji list

Foto: Svjetski ekonomski forum

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.