Ovo su sve promjene koje uskoro dolaze na Facebook

Facebook F8 tradicionalna je konferencija društvene mreže namijenjena programerima, dizajnerima i developerima svih vrsta. Jednako kao i prethodnih godina i ove predstavnici Facebooka predstavili su cijeli niz noviteta koje ćemo uskoro više ili manje koristiti.

Facebook poruke
Vjerojatno najveća novost predstavljena na konferenciji je unaprijeđenje sustava poruka u sklopu Facebook Messengera. Facebook je odlučio ‘otvoriti’ platformu poruka programerima te im je omogućio da poveznicu na sustav porukica ugrade u ‘vanjske’ aplikacije. Prevedeno, bilo koja aplikacija odsad će moći sadržavati poveznicu na Facebook Messenger što će pak omogućiti korisnicima da u ovoj platformi komunikacije koriste gif animacije, video snimke, elemente drugih aplikacija te sva druga silna čudesa.
Ukratko, kroz Facebook Messenger uskoro ćemo moći koristiti bilo što što programeri odluče implementirati.
Predstavljen je i Messenger Business, platforma koja će nam omogućiti da direktno kroz Facebook porukice komuniciramo s poslovnim subjektima koji su odlučili iskoristiti ovu mogućnosti.

Promjene u video komponentama
Baš kao što je to moguće s video isječcima drugih web servisa svi vlasnici web odradišta uskoro će moći ugrađivati video zapise objavljene na društvenoj mreži na svojim stranicama, što nam dosad nije bilo omogućeno.
Jednako tako, uskoro ćemo na našim zidovima moći gledati video isječke snimljene pod 360 stupnjeva, što pak programerima otvara cijeli niz mogućnosti i aplikacija koje ulaze u sferu virtualne stvarnosti.

Još ponešto promjena

Programeri koji razvijaju Facebook aplikacije moći će pristupiti novoj komponenti – Analytics for Apps, alatu koji će im pružiti detaljan uvid u podatke o korisnicima koji koriste njihove aplikacije.
Facebook je predstavio i novi SDK, niz razvojnih alata koji će pak developerima omogućiti da razvijaju komponente društvene mreže na uređajima poput hladnjaka, pametnih domova, automobila i sličnima.
Kako bilo Facebook je uzeo novi zalet i bit će izuzetno zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će industrija iskoristiti sve što im predstavnici društvene mreže odsad nude.

IZVOR: tportal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.