Pavuna: I ja natašte pijem vodu s medom i limunom za imunitet

Crystal Davis, koja je bila ovisna o tabletama protiv bolova, tvrdi da je ozdravila pijući svako jutro vodu s limunom i medom

Voda s limunom i medom promijenila je život Crystal Davis – ozdravila ju je, ali i obogatila. Njezina je priča poharala (online) svijet. Naime, ovisna o tabletama protiv bolova, ova žena odlučila je svaki dan početi spomenutim napitkom koji joj je vratio, kako svjedoči, dobro zdravlje. Da nije riječ tek o još jednom spinu, potvrdio nam je poznati znanstvenik, fizičar Davor Pavuna, koji i sam po buđenju natašte prvo popije do pola litre vode s limunom i prirodnim medom. Nazvat će to preventivnom medicinskom prehranom koja mu je ojačala imunitet, a prenio je to i na cijelu svoju obitelj.

– Napitak mora biti što lužnatiji, a ne kiseo. Upravo limun vodu stvar lužnatom te onda ona ima drugačija biomedicinska svojstva. Ako hoćete pojačati preventivu, najbolje je koristiti prirodni med s malo cejlonskog cimeta. To nisu moji recepti, medicinari su to provjerili diljem svijeta. Budući da sam eksperimentalni fizičar i znanstvenik, sve sam provjerio na sebi i svojoj obitelji te mogu reći da zbog toga imam dobar imunitet – objasnio je dr. Pavuna, koji je odabran za svjetski odbor za kvalitetu voda te je upravo voda tema o kojoj predaje. Iako važnost vode i njezina ljekovitost danas još uvijek zvuče kao alternativa, što smatra i dr. Pavuna, činjenica je da je u jednom francuskom selu život stanovnika u prosjeku duži 20 godina s obzirom na to da svi piju izvorsku vodu.

– Sada je to jedna pragmatična mudrost i svakome je savjetujem. I čaša vode prije spavanja preporučljiva je za kardiovaskularni sustav. Mi smo svi dehidrirani, a organizam se mora hidrirati da bismo sve mehanizme održavali u imunitetnom stanju – objasnio je dr. Pavuna, koji uz hidraciju organizma preporučuje i izbacivanje takozvanih bijelih otrova iz prehrane, odnosno bijelog brašna, šećera i masti.

IZVOR :Večernji

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.