Petogodišnjakinja kažnjena jer je prodavala limunadu na štandu za koji nije imala dozvolu

Petogodišnja devojčica kažnjena je sa 150 funti (167 eura) zato što je prodavala limunadu prolaznicima koji su išli na obližnji festival u istočnom Londonu.

Djevojčicin otac Andre Spicer rekao je da je njegova kći postavila mali štand u Mile Endu, u istočnom Londonu, gde prolaze tisuće ljudi na putu za festival ‘Lovebox’.

Spicer kaže da se njegova curica po dobivanju kazne okrenula prema njemu, uplakana, i rekla: ‘Tata, napravila sam nešto loše’.

– Samo je htjela uljepšati ljudima raspoloženje. Bila je jako ponosna za sebe, prisjeća se Spicer, dodajući da je čašu limunade naplaćivala 50 penija (malo više od pola eura).

Poslije nekog vremena prodavanja limunade, četiri policajca su joj prišla.

– Bio sam prilično šokiran kada su upalili kameru i počeli nam čitati pravilnik, objašnjavajući da nema dozvolu za prodaju, kaže Spicer koji je kazao da nakon Limunadagatea, razmišlja o dugim školskim praznicima koji slijede jer je postavljanje štanda s limunadom očito preriskantno

Gradski savjet odmah je poništio napisanu kaznu.

– Vrlo nam je žao što se ovo dogodilo. Očekujemo od naših pripadnika da pokažu malo zdravog razuma i svoju moć koriste razumno. To se ovdje, očito, nije desilo, rekao je glasnogovornik Vijeća Tower Hamletsa.

izvor. Vijesti.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.