POROĐAJ ZA GUINNESSA: Mama rodila djevojčicu za samo 5 minuta i 17 sekundi

Iako su joj liječnici govorili kako će porod trajati oko 12 i 18 sati, škotkinja Daisy Stewart svoju je kćerku Poppy rodila za samo 5 minuta i 17 sekundi.

Daisy je zaprimljena u bolnicu jer su liječnici procijenili da će roditi najmanje dva tjedna prije termina. Primalje na odjelu rekle su joj kako će njezin podor trajati dugo, dan, dva te kako će to biti vrlo bolan proces. Međutim, dogodilo se upravo suprotno.

Kada su joj počeli trudovi, uz nju je bio njezin suprug Keiran Watson. Bodrio ju je, a i tada im je rečeno kako će porod trajati najmanje 10 sati. Mlada, tek 20 godina stara, prvorotkinja dokazala im je svima suprotno.

“Tiskala sam jednom, pa su rekli kako vide glavicu. Tiskala sam još dva puta i Poppy je stigla na ovaj svijet”, rekla je Daisy za Evening Telegraph.

“Kada je rodila Poppy Daisy je pitala sestre: “To je to? Gotovo?”. Medicinske su sestre bile u čudu. Poppy je rođena u rekordnom roku, možda čak i najbrže na svijetu”, rekao je Watson.

Poppy je težila 2 kile i 806 grama. Liječnici su ju, nakon kraćeg provjeravanja zdravstvenog stanja, pustili da s majkom ode kući. Inače, vrlo se rijetko događa da su porodi prvorotkinja brzi, a pogotovo ne ovako brzi.

“Prvorotkinje najčešće rađaju 12 do 18 sati. Žene koje rađaju drugi ili treći puta, porode ih u roku od 6 do 8 sati”, rekla je primalja Phyllis Winters.

Kada su u Guinessovoj knjizi rekorda čuli za ovaj brzi porod, poslali su roditeljima formulare. Smatraju kako je to najbrži porod prvog djeteta na svijetu.

IZVOR: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.