Pratite čipirane morske pse u svakom trenutku i doznajte ide li koji prema Jadranu

Zahvaljujući družini okupljenoj iza projekta Ocearch, u svakom trenutku možete otkriti gdje se otprilike kreće dvjestotinjak s njihove strane do danas čipiranih morskih pasa, ide li možda koja prema Jadranskom moru, piše Dnevnik.hr.

Riječ je o izuzetno dragcjenoj karti koja otkriva navike tih životinja, ali i gotovo svakodnevno zainteresiranima pruža pregršt zanimljivih informacija.

Naime, članovi Ocearcha su svaku psinu imenovali, detaljno opisali i sortirali prema vrsti, a stranica sa svoje lijeve strane nudi i najnovije podatke o pingovima.

Ping je u suštini signal koji čipirani morski psi šalju satelitu svaki puta kada dovoljno dugo leđnom perajom izvire iznad površine vode.

Upravo zahvaljujući toj metodi smo samo u petak, 10. veljače, doznali kamo su se uputili Oscar, Harvey, Vader i Lydia, četiri psine među kojima je Lydia ona najzloglasnija, velika bijela dugačka četiri i pol metra.

Kartu možete otvoriti OVDJE, a zanimljivo je za kraj dodati da se 2015. godine njom poslužilo više od dva milijuna korisnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.