Preokret u istrazi: Francuzi ne isključuju treorizam, otkriveni novi detalji pada

ISTRAŽITELJI jučerašnje tragične nesreće zrakoplova Germanwingsa, leta 9525 na liniji Barcelona – Dusseldorf, rano jutros nastavili su s pretragom teško dostupnih mjesta u francuskim Alpama. Pokušavaju pronaći tijela svih poginulih i doći do tragova koji će im otkriti zašto je zrakoplov pao, piše Telegraph.

Segolene Royal, francuska ministrica prometa, pobila je dosadašnju informaciju da je agonija putnika u zrakoplovu trajala osam minuta. Rekla je jutros da je posada posljednju poruku kontroli leta poslala u 10.30, a avion je u Alpe udario u 10.48 sati, piše Independent.

Zrakoplov je normalno letio na visini od 11.500 metara i odjednom je pao na visinu od 1800 metara, te je udario u Alpe. Piloti nisu uputili poziv u pomoć prije pada. Ministrica je rekla da su događanja u kokpitu između 10.30 i 10.31 ključna za otkrivanje razloga tragedije.

Kontrolori leta su uključili alarm tek nakon što je avion nestao s njihovog radara. Nekoliko trenutaka kasnije, francuska vojska poslala je borbeni avion koji je locirao zrakoplov koji je tad već bio rasut u komadićima.

U akciju traganja i spašavanja uključeno je oko 350 vatrogasaca i 300 vojnika, posebno obučenih za misije u planinama.

Svjedoci su kazali kako su čuli zvuk poput eksplozije i vidjeli dim. Više svjedoka reklo je, prenosi Euronews, kako su čuli udar a nakon toga ljudi su počeli vikati: “Pao je avion!”.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.