Proizvođači umaka popularnih u Hrvatskoj: ‘Nemojte ga jesti više od jednom tjedno’

MARS FOOD, tvrtka koja proizvodi popularne Dolmio umake i Uncle Ben’s, uvela je novu etiketu na kojoj stoji da korisnici ne bi smjeli često jesti njihove proizvode, javlja Independent.

Na upozorenju stoji da njihova hrana ima puno masnoće, soli i šećera te da je ne bi trebalo jesti češće od jednom tjedno. Ovo je dio njihovog petogodišnjeg projekta kojim žele skrenuti pažnju na potrebu zdravijeg hranjenja.

Tvrtka planira smanjiti količinu soli, šećera i masti u receptima po kojima rade svoje proizvode. Obećali su da će do 2020. godine smanjiti količinu soli za 20 posto te ograničiti količinu šećera u nekim proizvodima do 2018. godine.

“Zabrinjava broj pretilih ljudi. Potrebno je niz akcija i inicijativa kako bismo promijenili ponašanje i okrenuli trend. Želimo informirati ljude o tome što i koliko jedu”, navodi predsjednica tvrtke Fiona Dawson.

“S obzirom na tempo života koji živimo, mnogi ljudi nemaju vremena kuhati. Teško je unositi manje od preporučenih 6 grama soli dnevno”, kaže Graham MacGregor, profesor kardiovaskularne medicine na Queen Mary University of London.

izvor:index.hr

foto/ilustracija: www.uredisvojdom.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.