Radnici pronašli zakopano zlato, nisu prijavili nalazak pa će odgovarati

Trojica francuskih radnika pronašli su u Normandiji 16 zlatnih poluga i 600 zlatnika te ih prodali kolekcionaru novčića, zbog čega će morati odgovarati. Naime, optuženi su za krađu zlata vrijednog 900.000 eura jer nisu pronalazak prijavili vlasnicima posjeda.

Radnici su obavljali radove na poravnjavanju zemljišta jednog privatnog posjeda u Normandiji kad su u zemlji pronašli 16 zlatnih poluga i 600 zlatnika. Pretpostavlja se da je blago zakopano na toj lokaciji za vrijeme II. svjetskog rata.

Optuženici u dobi od 20, 33 i 40 godina prodali su pronađeno zlato lokalnom kolekcionaru novčića, koji je zbog kupnje također optužen za trgovinu ukradenom robom. Upali su u oči vlastima kad je poreznom službeniku postalo sumnjivo zašto jedan od radnika uplaćuje izuzetno visoke iznose na svoj račun. Kad su im se obratili istražitelji, sve su priznali. Novac dobiven od kolekcionara trošili su na automobile i motocikle, te uređenje svojih domova i osiguranja.

Svaka pronađena zlatna poluga teži kilogram, a svaki od 600 američkih zlatnika od 20 dolara koji datiraju od 1924. do 1927. godine teži 33 grama.

 

IZVOR: danas.hr

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.