Saudijska Arabija napokon priznala da je nestali novinar Khashoggi mrtav, za raskomadanim tijelom se još traga

Saudijski novinar i dopisnik Washington Posta Jamal Khashoggi umro je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu prilikom tučnjave s ljudima koje je tamo sreo, priopćila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage, a vijest prenose svi svjetski mediji.

Saudijske vlasti osnovale su komisiju koja će istražiti kako je točno došlo do smrti novinara te ima rok od mjesec dana da istraži sve i preda vlastima izvješće o slučaju. U komisiji će biti dužnosnici iz službe nacionalne sigurnosti te ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova.

– Istraga je još u tijeku i do sada je uhićeno 18 Saudijaca – navodi se u priopćenju saudijskog tužitelja i dodaje da su savjetnik Kraljevskog suda  Saud al-Qahtani  i zamjenik direktora obavještajne službe Ahmed al-Assiri smjenjeni sa svojih pozicija.

Prema informacijama koje su objavili turski mediji, Jamala Khashoggija je u konzulatu ubila skupina od 15 visokih dužnosnika vlade Saudijske Arabije te njihovih operativaca obavještajnih službi. U Istanbul su došli u dva odvojena leta, a nedugo nakon nestanka novinara napustili su Tursku.

Objavljeno je tako i da je Khashoggi mučen, da su mu odrezani prsti te odrubljena glava, prenosi 100posto.

(FOTO Youtube screenshot)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.