SLOŽNI ZA TOMISLAVA SALOPEKA: Strane države odazvale su se molbi za pomoć

”Hrvatska Vlada i MVEP nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina” potvrdili su u MVP-u.

Strane države odazvale su se molbi za pomoć Hrvatske u slučaju otetog Tomislava Salopeka.

”Sve države kojima smo se obratili za pomoć odazvale su se te surađujemo s njima. Hrvatska Vlada i MVEP nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina” potvrdili su u MVEP-u.

”Koristimo se svim mehanizmima koji nam stoje na raspolaganju no, kao i do sada, zbog osjetljivosti situacije ne možemo objavljivati više detalja. Ponavljamo molbu i apel da se ne objavljuju nepotvrđene i neprovjerene informacije”, objavili su iz MVEP-a.

Podsjećamo, u ponedjeljak je situaciju iskomentirala i Kolinda Grabar Kitarović te izjavila da ne može komentirati slučaj otetog Tomislava Salopeka. Predsjednica je zamolila medije da poštuju njegovu sigurnost i privatnost njegove obitelji.

“Ne mogu sada komentirati ništa što se događa u tom slučaju”, odgovorila je predsjednica u Splitu na upit ima li kakvih novosti o Salopeku. “Još jednom molim za razumijevanje i molim medije da cijelo ovo pitanje drže u granicama da se poštuje sigurnost Salopeka i privatnost njegove obitelji”, kazala je Grabar Kitarović.

Podsjećamo, Salopek je otet 22. srpnja u Egiptu  dok je putovao na posao.

Islamistički militanti objavili su 5. kolovoza snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita poruku da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke. Otmičari se nakon toga nisu oglasili, a egipatske snage sigurnosti pokrenule su opsežnu potragu za njim.

izvor: dnevno.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.