Slučaj Jacka Trbosjeka napokon riješen nakon 126 godina?

SLUČAJ Jacka Trbosjeka jedna je od najvećih misterija u povijesti koja više od 120 godina intrigirala kriminologe i tjerala ih da razvijaju brojne teorije o identitetu počinitelja grozomornih ubojstava u Whitechapelu tijekom jeseni 1888.

No, 126 godina kasnije, uz pomoć moderne tehnologije i naprednih forenzičkih metoda otkriveno je tko je čovjek odgovoran za najmanje pet ubojstava, piše Daily Mail.

DNK uzorci uzeti sa šala koji je pronađen pored tijela Catherine Eddowes, bili su ključni za ovo otkriće.

Russell Edwards, 48-godišnji biznismen koji se dugi niz godina amaterski bavio ovim slučajem, angažirao je svjetski poznatog stručnjaka specijaliziranog upravo za ovaj tip dokaza, dr. Jarija Louhelainena,

Koristeći suvremene tehnike, dr. Louhelainen je pronađeni uzorak usporedio s uzorcima osumnjičenih i došao do ovog nevjerojatnog otkrića. Naime, između stotinu osumnjičenih, DNK uzorci savršeno su se poklapali s uzorcima poljskog emigranta Aarona Kosminskog.

Kosminski je u vrijeme ubojstava imao 23 godine i živio nedaleko mjesta gdje je policija pronašla treću žrtvu, Elizabeth Stride.

Od samog početka bio je jedan od glavnih osumnjičenika, a u 54. godini umro je u psihijatrijskoj ustanovi od posljedica gangrene.

Više o otkriću možete pročitati OVDJE.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.