Smrtna kazna muškarcu koji je ubio dijete bacivši ga na pod

Kineski sud osudio je u srijedu na smrt muškarca koji je ubio dvogodišnju djevojčicu bacivši je na zemlju. Han Lei počinio je jeziv zločin koji je šokirao svjetsku javnost nakon što se u južnom dijelu Pekinga posvađao s djetetovom majkom zbog parkirališta, podsjeća USA Today.

Tog kobnog 23. srpnja 36-godišnji Han kružio je ulicama grada u potrazi za parkiralištem. Zaustavio se na autobusnoj stanici gdje je majka s djevojčicom u kolicima čekala prijevoz. Kazao joj je da mu kolica stoje na putu i da ih makne. Žena je to odbila, a Han je potom nasrnuo na nju te je srušio na pod i počeo tući. Nakon toga okrenuo se prema kolicima, izvukao djevojčicu iz njih, podigao je iznad svoje glave i svom snagom bacio na pod. Nesretna djevojčica odmah je prevezena u bolnicu. Ustanovljene su joj teške ozljede, a unatoč naporima liječnika, preminula je nekoliko dana nakon incidenta.

Han, koji je pobjegao s mjesta nesreće, kazao je da nije imao namjeru ubiti dijete. Njegov prijatelj Li Ming koji mu je pomogao u bijegu osuđen je na pet godina zatvora. Osuda na smrtnu kaznu bit će razmotrena i na Vrhovnom narodnom sudu što je uobičajena procedura u Kini.

Izvor: Večernji list

Foto: Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.