Spašavanje napreduje: Još četvorica dječaka na putu ka izlazu iz tajlandske špilje

Rano jutros po srednjoeuropskom vremenu počela je operacija spašavanja 12 dječaka i njihovog trenera koji su već danima zarobljeni duboko u utrobi tajlandske špilje. Riječ je o jako rizičnom pothvatu kojim će se dječake, jednog po jednog, izvlačiti uz pomoć profesionalnih ronioca. Prva dva dječaka izvučena su oko 13 sati. Službena potvrda stigla je oko 14.

Tajlandske vlasti potvrdile su ranija pisanja. Dva dječaka su spašena.

– Dva dječaka su vani. Trenutno su u poljskoj bolnici kraj spilje, kazao je Tossathep Boonthong, šef zdravstva pokrajine Chiang Rai i član spasilačkog tima.

Blizu špilje ima puno vozila hitne pomoći, jedan helikopter je poletio i dva su vozila hitne pomoći pod rotacijom napustila kamp.

Kongcheep Tantrawanit, general tajlandske vojske, kazao je kako se očekuje da će uskoro iz špilje išetati još četiri dječaka. Oni su trenutno u spasilačkom kampu unutar spilje.

– Četiri dječaka su došla do Komore 3 i uskoro će izaći iz spilje, rekao je Kongcheep Tantrawanit, prenosi BBC.

Ispred špilje čeka trinaest liječničkih ekipa, svaka s vlastitim helikopterom i ambulantnim vozilom, jednim za svakog dječaka i za njihova trenera. Izvor iz bolnice Prachanukroh, od špilje udaljene 70 km za Reuters je kazao da je ondje u punoj pripravnosti pet ekipa hitne medicinske pomoći, a uz njih je spremno još 30 liječnika te da su svi vrlo napeti.

Nakon prvog pregleda u poljskoj bolnici podignutoj pokraj špilje svi će dječaci biti prevezeni u bolnicu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.