Strani mediji: Hrvatska u top 5 nezobilaznih turističkih destinacija u 2016.

Nadomak novoj godini strani mediji raspisali su se o novim top turističkim destinacijama koje su nezaobilazne u 2016. godini, a na tom popisu – i to vrlo visoko na ljestvici – našla se i Hrvatska.

“Zahvaljujući i ludilu za Igrama prijestolja (mnoge scene snimljene su u Hrvatskoj), ova europska zemlja sve više postaje jedna od najatraktivnijih novih turističkih destinacija. Obala uz Jadransko more, pitoreskne destinacije koje nude pregršt opuštanja na plažama, povijesni gradovi koje valja istražiti, pitoreskni pogled i turistička iskustva vrijedna objave na Instagramu…”, piše ugledni turistički portal Virtuoso, koji usput preporuča odsjedanje u Villi Dubrovnik u centru grada.

Hrvatska je na Virtuosovoj top ljestvici zauzela visoko treće mjesto, a ispred nas su samo Kuba i Island, koji “pruža raznolike turističke mogućnosti, od promatranja kitova i jedrenja, do glečera i ‘vulkanskih’ turističkih tura”.

Iza Hrvatske našli su se Mianmar i Antarktika, a Virtuoso je objavio i top 5 “starih” najaktualnijih turističkih destinacija, na kojoj su redom Italija, Francuska, Južnoafrička Republika, Meksiko i Australija.

Virtuosove preporuke prenijeli su mnogi strani mediji pa tako i poznati Harper’s Bazaar, čija autorica napominje da su nove destinacije zabavnije no ikad.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.