SVIJET U ŠOKU: Hello Kitty nije mačka!

NJEZINO bezizražajno lice jedno je od najpopularnijih i najprepoznatljivijih u svijetu, a vidjeli ste ga na apsolutno svemu što možete zamisliti, od šalica i ručnika, do Fendera i Kalašnjikova.

Ipak, jednu stvar niste znali, a čini se da je taj mali i zanemareni podatak na koji nitko nije obraćao pažnju, upravo šokirao svijet. Naime, Hello Kitty nije mačka.

Christine R. Yano, antropologinja koja se već godinama bavi proučavanjem fenomena ovog slavnog lika i autorica je knjige “Pink Globalization: Hello Kitty’s Trek Across the Pacific”, za LA Times otkrila je nekoliko detalja koje možda niste znali.

Kada je Yano pripremala tekst za jednu izložbu, opisala je Hello Kitty kao mačku, ali iz tvrtke Sanrio su je istog trena ispravili.

“Bila je to jedina ispravka u mom tekstu. Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtića. Ona je djevojčica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Nikada je niste vidjeli na sve četiri. Ima čak i ljubimicu mačku koja se zove Charmmy Kitty”, rekla je Yano.

Hello Kitty je Britanka i njezino je pravo ime Kitty White i iz njezine biografije možete doznati da je Škorpion u horoskopu, da voli pitu od jabuka, da je kći Georgea i Mary White, da je živi izvan Londona i neprestano je u trećem razredu i da ima sestru blizanku.

Vijest je odjeknula na društvenim mrežama i šokirala mnoge jer Kitty je na tržištu od sedamdesetih godina prošlog stoljeća i nikom nije ni palo na pamet da je doživljava kao bilo što drugo osim mačke.

Pjevač Josh Groban na svom je Twitteru napisao: “Hello Kitty je mačka. Ima brkove i mačji nos. Djevojčice tako ne izgledaju. Prestanite s ovim glupostima”, a popularni Peanutsi na svojoj su se stranici našalili i potvrdili da je Snoopy pas.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.