Svjedoci pričaju o kaosu u New Yorku: ‘Na tijelima žrtava vidjeli su se tragovi guma’

Najmanje osmero ljudi je poginulo nakon što je 29-godišnji muškarac, Sayfullah Habibullahevic Saipov, unajmljenim kamionetom ušao na biciklističku stazu te po njoj vozio nekoliko blokova. Neki svjedoci ispričali su kako su na podu ležali ljudi.

Uzbekistanac Sayfullah Habibullahevic Saipov kamionetom je u ponedjeljak ušao na biciklističku stazu te nastavio voziti nekoliko blokova i naposljetku se zabio u školski autobus. Tijekom vožnje je ubio najmanje osmero ljudi. Šestero ih je umrlo na mjestu nesreće, a dvoje u bolnici, javlja Dnevnik.hr.

Bill de Blasio, gradonačelnik New Yorka, je na konferenciji za novinare rekao da se radi o činu terora. Donald Trump je na svom Twitter profilu objavio da su njegove “misli, sućut i molitve sa žrtvama i obiteljima žrtava terorističkog napada u New Yorku! Bog i država su s vama!”

Ispovijesti svjedoka terorističkog napada

Eugene Duffy CNN-u je rekao da se vraćao kući s posla te da je čekao da se upali zeleno svjetlo kada je čuo vrisak. Prvo je, zbog Noći vještica, pomislio da se radi o reakciji na šalu, ali je dodao da je vrisak bio jeziv.

“Pogledao sam i vidio sam da se bijeli kamionet nalazi na stazi za bicikliste”, rekao je Duffy. “Odmah sam znao da nešto nije u redu. Onda, dok sam se približavao ženi koja je vrištala, vidio sam da dva gospodina leže na podu i primijetio sam da se na njihovim tijelima nalaze tragovi guma”.

Nastavio je hodati prema mjestu incidenta. Čuo je pucnjeve i vidio kako se policajci sklanjaju. U blizini je bio uništen školski bus. “Odmah sam pomislio da je riječ o terorizmu”, rekao je.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.