Troje mrtvih u oluji u Nizozemskoj, zračni promet širom Europe paraliziran

Tri osobe poginule su u četvrtak u Nizozemskoj u snažnoj oluji koja je pogodila i susjednu Njemačku, rušeći stabla, prevrčući kamione i uzrokujući otkazivanje stotina letova

Nizozemske vlasti su zbog snažnog nevremena obustavile sve letove iz i prema amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol i prekinule promet na većini željezničkih pravaca, javlja BBC.

U zemlji je oglašeno ozbiljno, ‘crveno’ upozorenje na opasnost od teške vremenske nepogode.

Brzina vjetra penje se i do 140 kilometara na sat te zračna luka Schiphol, jedna od najprometnijih u Europi, za sada ne može sa sigurnošću reći kada će zrakoplovi poletjeti, prenosi t portal.

Na Twitter računima brojni su Nizozemci objavili fotografije sa srušenim stablima i prevrnutim kamionima.

Policija je zatvorila središte Almere, grada od 200.000 stanovnika, istočno od Amsterdama i preko društvenih mreža upozorila ljude da budu oprezni i ostanu u svojim domovima.

Na internetskoj stranici ministarstva prometa navodi se da su snažni udari vjetra prevrnuli na cestama 17 kamiona.

Uslijed siline vjetra uništene su željezničke pruge i električni vodovi, prenosi BBC.

Orkan Friederike s naletima vjetra i do 160km/h je u većim dijelovima Njemačke potpuno zaustavio zračni i željeznički promet a vlasti apeliraju na građane da ne napuštaju stanove bez nužne potrebe.

Foto:arhiva/ilustracija

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.