U Australiji će kutija cigareta uskoro koštati 125 kuna

Pušače u Australiji uskoro će snaći još veće cijene duhanskih proizvoda. Najagresivnija zemlja u borbi protiv pušenja u svijetu ovim je potezom ovisnost o nikotinu učinila još neisplativijom.

U najskupljoj zemlji za cigarete u svijetu one će od sada koštati 27 australskih dolara (125 kuna), što je otprilike tri puta veća cijena nego u Njemačkoj, piše index

Ova mjera stupa na snagu početkom rujna, a sljedeće godine cijena duhanskih proizvoda trebala bi porasti za dodatnih 12,5 posto, s ciljem da se dodatno suzbije ovisnost o pušenju.

Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je sve zemlje u svijetu da podignu poreze na duhanske proizvode, navodeći kako su veće cijene najbolji način suzbijanja pušenja kod starijih, ali i djece.

Australija je ujedno prva zemlja na svijetu koja je predstavila uznemirujuće slike na kutijama cigareta kao mjeru protiv pušenja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.