U novi Studentski dom u Mostaru uselili i studenti iz Šibenika, Splita, Zagreba i Dubrovnika

Mostarski franjevci na čelu s fra Ikom Skokom, pokrenuli su izgradnju studentskog doma za studente slabijeg imovinskog stanja u siječnju 2015. godine. Studentski dom Dompes, koji je izgrađen isključivo od donacija i dobrotvornih priloga, otvoren je u rujnu 2017. te se u njega uselilo desetak studenata. Još uvijek je u tijeku opremanje kako bi se u dom uselilo svih predviđenih 150 studenata, od kojih su dio i hrvatski studenti.

Budući da svaki peti student u Mostaru dolazi iz Hrvatske, uglavnom iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zagreba, ali i drugih dijelova Hrvatske, najveću donaciju za izgradnju studentskog doma za studente slabog imovinskog stanja imala je Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 2,8 milijuna kuna.

Mostar_Pucka_Kuhinja_Otvaranje_Andrej_Plenkovic2

U sklopu Dompesa otvorena je pučka kuhinja u kojoj će se moći hraniti svi studenti, i oni koji ne stanuju u studentskom domu. Taj hvalevrijedan projekt pružit će studentima slabijeg imovinskog stanja priliku za obrazovanje. Uplate su još uvijek u tijeku te svi koji žele sudjelovati u pomoći za dovršavanje studentskog doma, svoje uplate mogu izvršiti na Franjevački samostan sv.Petra i Pavla, Franjevačka1, 88000 Mostar, na broj žiro računa 3381302232342778 UniCredit Bank d.d. Mostar, te svoje uplate mogu kontrolirati na stranici Dompesa.

(Autor: Antonia Čavlina, studentica Odnosa s javnošću)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.