U ovom trenutku među stradalima nema Hrvata!

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova objavilo je ujutro da još uvijek nije primilo nikakvu službenu obavijest francuskih vlasti o državljanstvu žrtava sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu u kojemu je po posljednjim informacijama poginulo više od 120 osoba.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova još nije primilo nikakvu službenu obavijest francuskih nadležnih institucija o državljanstvu žrtava sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu. Veleposlastvo RH u Francuskoj u stalnom je kontaktu s francuskim nadležnim tijelima i čim budemo imali službene informacije objavit ćemo ih”, kaže se u priopćenju.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje ovaj suludi teroristički akt te izražava sućut obiteljima i prijateljima žrtava, francuskom narodu i vladi”, dodaje se u priopćenju.

Nakon poslanog priopćenja oglasila se i Vesna Pusić. “Zasad nema podataka o hrvatskim žrtvama među poginulima i ranjenima u terorističkim napadima u Parizu koji su i napadi na cijelu Europu”, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

“Hrvatska izražava potpunu solidarnost s Francuskom nakon terorističkih napada u Parizu”, rekla je Pusić za Hinu i ocijenila da su to “napadi na cijelu Europu”, a njihov je “glavni cilj uništavanje temeljnih vrijednosti na kojima stoji Europa, zatvaranje otvorenih društava, sijanje panike i straha”.

U ovom trenutku prema podacima kojima raspolažu francuske službe “među stradalima i ranjenima nema hrvatskih državljana”, rekla je Pusić

Dodala je da je ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnom kontaktu s francuskim službama kako bi primalo nove informacije.

Uspostavljen je telefonski broj i u Hrvatskoj u MVEP-u te u veleposlanstvu Hrvatske u Parizu putem kojih se građani mogu raspitati o svojim bližnjima, rekla je Pusić.

Croatia Airlines organizira prijevoz hrvatskih državljana iz Pariza u Zagreb, ako to oni žele i ranije, neovisno o njihovim ranije rezerviranim putničkim kartama.

Zasad nema izvanrednih letova, ali ovisno o interesu  “u skladu s time će se i postupiti”, rekla je Pusić.

Izvor: Index.hr

FOTO: MAshable.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.