Rekordan skok

U SAD-u u samo tjedan dana novih 6,6 milijuna nezaposlenihFoto: ilustracija

Tjedno izvješće Zavoda za zapošljavanje o stanju nezaposlenih, što su najažurnija informacija o zdravlju ekonomije, potvrdilo je mišljenje ekonomista da je najduži trend zaposlenosti u povijesti Sjedinjenih Država završio u ožujku, piše Tportal

Početni zahtjevi za naknadom za nezaposlene iznosili su 3.341 milijuna, da bi do kraja tjedna završno s 28. ožujkom iznosili 6.648 milijuna, objavila je vlada. Informacije za prethodni tjedan su revidirane i pokazuju da je bilo 24 000 više zahtjeva nego što je prvotno zabilježeno, čime je broj porastao na 3.307 milijuna.

Ekonomisti s kojima je Reuters razgovarao predviđali su da će zahtjevi za naknadom skočiti na 3,5 milijuna u prošlome tjednu, iako su procjene išle i do 5,25 milijuna.

SAD ima najveći broj slučajeva zaraženih Covidom-19, respiratornom bolešću uzrokovanom virusom, s više od 214 tisuća zaraženih. Blizu 5000 ljudi je dosad umrlo od zaraze, navodi Reuters.

Zahtjevi za naknadom za nezaposlene bili su na svome vrhuncu između 2007. i 2009. godine, kad su za vrijeme recesije iznosili 665 000 tjedno. Tada se broj onih koji su izgubili poslove popeo na 8,7 milijuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.