UEFA: Srbiji pobjeda protiv Albanije i tri boda minusa

UEFA je donijela kazne za nerede na utakmici Srbije i Albanije koja je prekinuta u 42. minuti zbog utrčavanja navijača na teren i tučnjave s igračima Albanije.

Utakmicu je UEFA registrirala kao pobjedu Srbije 3:0, ali i oduzela “Orlovima” tri boda zbog propusta u organizaciji utakmice.

Srbija će dvije utakmice igrati pred praznim tribinama i platiti UEFA-i 100 tisuća eura.

Albanci će platiti 100 tisuća eura.

Detalji UEFA-ine odluke bit će poznati u sljedećih nekoliko dana. Pet dana je ostavljeno za žalbe nogometnim savezima.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada u 42. minuti pri rezultatu 0:0 kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje sa zastavom tzv. “velike Albanije”. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Situaciju je smirila policija, domaćin je nudio nastavak pred praznom tribinom, UEFA-in delegat bio je za nastavak, ali Albanci su odbili vratiti se na teren nakon fizičkog okršaja sa srpskim navijačima i dijelom redara.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.