Ulov života, kao da ste dobili na lutriji puta tri

VEĆINA ribara bila bi presretna da ulovi samo jednu rijetku ribu Lampris guttatus, u našim krajevima poznatu kao Nevjestu, a ekipa s jednog ribarskog broda ulovila je krajem prošlog mjeseca čak tri odjednom u blizini obale južne Kalifornije.

Ekipa s broda Excel bila je u potrazi za žutorepom tunom, a naišli su na ovakav vrijedan ulov. Fotografija, koja je objavljena na Facebooku, prikazuje Armanda Castilla, Joea Ludlowa i Travisa Savalu kako nasmiješeni poziraju s tri goleme “zlatne” ribe, od kojih svaka teži između 55 i 80 kilograma. 

Ovu vrstu ribe ribari rijetko love budući da se one ne kreću u jatima pa do ulova najčešće dolazi slučajno, dok su u potrazi za drugim ribama, baš kao i ovaj put. Također, najčešće borave u tropskim morima pa ih se ne može često vidjeti u vodama Kalifornije.

“Ovo je ulov života. Kao da ste dobili na lutriji. Nitko ne očekuje jednu od ovih riba. Love nešto drugo, a ulove ovo”, kazao je Owyn Snodgrass, biolog iz Nacionalne uprave za oceane i okoliš. 

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.