Urnebesna biografija srpske dužnosnice: Rođena sam usred ljute zime, zvali su me Beba…

“Rođena sam 15. siječnja 1962. usred ljute zime, u Beranama, ispod hladne i visoke planine Bjelasice, pored bistrog i brzog Lima. Te zime bivalo je i do minus 27 stupnjeva, a ulice su bile samo uzani tuneli između visokih zidova od snijega. Rođena sam u porodici Vulevića, porijeklom od plemena Vasojevića, koji dođoše iz Stare Raške i bila sam drugo dijete po redu od nas tri brata i dvije sestrice. Moj najstariji bratić Nenad nije znao baš dobro da govori kad sam se ja rodila i ime Stana nije znao da ponovi, ali me je stalno zvao Beba: te beba plače, te beba spava… I dan-danas me zato svi od milošte zovu Beba”, navodi državna tajnica iz redova Srpske napredne stranke na svojim stranicama.

Uža porodica joj broji tristo ljudi, doznajemo u biografiji, a njen otac se uvijek trudio da djeci pruži sve što treba, a ponajviše knjiga.

Nisu joj vjerovali za televizor
“Tako smo među prvima u Beranama kupili i televizor, jer to za tatu nije bila zabava, već naš prozor u svijet. Ja sam se još istog dana pohvalila u školi, ali mi je malo tko vjerovao, pa se moja drugarica iz odjeljenja, Nurka, uputila kod mene kući odmah poslije škole da provjeri tu čudesnu kutiju i ostala bez daha”, zbori nam Božović. Pohvalila se i kako je iz osnovne škole izašla kao odličan đak, perspektivna rukometašica i članica sekcije za ritmičku gimnastiku te da je završila i osnovnu glazbenu školu. Nije specificirala ništa oko kašnjenja u školu. Otišla je zatim u medicinsku srednju jer je htjela “spašavati ljude”. Majka je, pak, zaslužna za njene kulinarske vještine, posebno za pravljenje kolača.

Upropastila tortu
“Izuzetak je samo prva torta za moju prosidbu, koju sam upropastila u nervozi i tremi, ali sam je uspješno zamijenila domaćim pršutom”, napisala je prisjećajući se ozakonjenja veze s “nježnim i pažljivim mladićem”, kasnije prvakom u kick-boksingu, kojeg je upoznala na drugoj godini fakulteta. Od prvog trenutka je osvojio njezino srce, podijelila je sa svijetom. Opisala je i dramatične godine vladavine Slobodana Miloševića, kojemu se protivila. Zbog toga su joj, kaže, jednu večer odveli muža Raju i pretukli ga. Opisala je i dolazak izbjeglica iz Hrvatske i loše stanje u kojemu su bili, osobito najmlađi. Potkrijepila je to fotografijama dijeljenja paketa u izbjegličkom kampu.

“5. oktobra 2000. lažno sunce zasjalo je varljivim sjajem velikih obećanja”, navodi ona o izlasku iz Miloševićeve vladavine. Sedam godina kasnije je, naime, izgubila posao u državnoj službi jer, kako tvrdi, nije bila politički podobna. Istovremeno joj se razbolio sin, kojemu se morala posvetiti sve dok nije čudesno izliječen.

Podigla se iz pepela

“Ustala sam iz pepela svog očajanja i vratila se u ring s obje ruke visoko podignute! Riješila sam da više nikada ne primim takve niske udarce: ni ja, ni moja porodica, ni moja Srbija. Riješila sam da se borim u redovima Srpske napredne stranke, koja se upravo tada stvarala kao jedina nova i pozitivna snaga”, navela je. Vratila se u državnu službu.

Cilj joj je bio promijeniti “onu hladnu, arogantnu Srbiju koja nam je ukrala 20 godina života, a nekima, nažalost, zauvijek uzela posao, zdravlje, budućnost, pa i sami život”, navodi državna tajnica u ministarstvu rada.

Napomenimo da u Srbiji jedna od trenutno najaktualnijih tema dolazi iz njenog resora. To je novi Zakon o radu. Zbog tog je zakona u četvrtak na Pravnom fakultetu u Beogradu izviždan, ismijan i izvikan ministar gospodarstva Saša Radulović. Kako izvještavaju mediji, tijekom debate u kojoj Radulović nije nudio uvjerljive odgovore na pitanja zašto novi ZOR štititi samo poslodavce i daje im legalnu mogućnost da daju otkaze i niske plaće, ponižavajući radnike, umalo je izbila tučnjava.

IZVOR/FOTO: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.