Vaše ime može biti položeno u Betlehemu na Badnjak, saznajte kako

„Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem“ geslo je Božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

Putem portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do subote, 19. prosinca 2015., možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak u božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Prošle godine bilo je prijavljeno čak 50.221 osoba, a prikupljeno je oko 88.000 eura milodara. Među njima je bilo i dosta hrvatskih imena i prezimena.

Opat ove benediktinske opatije Pater Gregory Collins OSB  zajedno sa svojom subraćom benediktincima i još stotinu vjernika, nakon polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih.

Iz Jeruzalema će krenuti ujutro u 2:45 sati, a u desetak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 5 sati ujutro. Lista je kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija potražite na portalu opatije www.dormitio.net ili na facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.