Veličanstveno na misi na Koševu: Papa molio za mir i pravdu

Na stadionu Koševo u Sarajevu papu Franju dočekalo je veličanstveno ozračje. Oko 67.000 hodočasnika iz cijelog svijeta dočekalo ga je pljeskom i povicima. Najviše ih je ipak iz BiH te iz Hrvatkse iz koje je stiglo oko 23.000.

Na središnjem misnom slavlju Papa je poručio kako BiH i dalje može graditi i učvršćivati mir na temelju dijaloga, izgradnje povjerenja te poštovanja drugog i drugačijeg. Poglavar Katoličke crkve iz Sarajeva uputio je snažan apel za mir i pravdu u svijetu.

Misu su koncelebrirali svi biskupi iz BiH te većina biskupa iz Hrvatske. Oni su u Sarajevo stigli predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, a stigao je i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Mnogi ga vole zato što nije sklon protokolima. Naime, odmah nakon dolaska priredio je iznenađenje i mimo protokola pozdravio se s djecom odjevenom u narodne nošnje. Jedna mu je djevojčica i zapjevala. Rukovao se i s tehničkim osobljem zračne luke, koje je to iskreno razveselilo. Kroz Sarajevo se Sveti Otac vozio uz otvorene prozore, u skromnom crnom automobilu, koji je znatno odudarao od blještavila limuzina u pratnji koje su osigurali domaćini.

Papina skromnost, iskrenost i spontanost neke su od osobina zbog kojih mu se na Koševu došlo pokloniti oko 67.000 hodočasnika, od kojih je 23.000 stiglo iz Hrvatske.

Podsjetimo, nakon što je stigao u Sarajevo, iz zračne luke u koloni vozila Sveti Otac stigao je pred zgradu Predsjedništva BiH, gdje je dočekan uz posebne vojne počasti. Nakon sastanka u zgradi Predsjedništva, slijedilo je obraćanje javnosti.

d3.04_01.jpg.688x388_q85_crop_upscale

dolazak8.jpg.688x388_q85_crop_upscale

papamobil_odlazak_kosevo.jpg.688x388_q85_crop_upscale

IZVOR:HRT

FOTO:Klix.ba/HTV

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.