Vezali psa za tračnice i ostavili da ga pregazi vlak

Do koje mjere može ići ljudska okrutnost slikovito govori incident koji se dogodio u okrugu Gatčina u Lenjingradskoj regiji, gdje je netko vezao psa za tračnice. Srećom, ruski strojovođa na vrijeme je uočio nemoćnu životinju, uspio zaustaviti električni vlak i tako spasiti psa. Kako pišu ruski mediji, zbog toga ga je rukovodstvo Oktobarske željeznice odlučilo nagraditi.

Nedaleko od stanice Antropšino, strojovođa je primijetio vezanog psa, a budući da nije reagirao na zvučne signale, odlučio je aktivirati kočnicu za slučaj opasnosti. Aktivistica udruženja za zaštitu životinja, Veronika Veršinina, rekla je da je pas bio pod stresom.

To nije bio prvi put da se susrela sa situacijom okrutnog postupanja prema životinjama na željezničkim prugama u Gatčinjskom okrugu. U prosincu je spašen ovčar koji je također bio vezan za prugu, a vlak mu je odsjekao šapu. Srećom pas je pronašao novog vlasnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.