VIDEO: Kaos u Bosni i Hercegovini, prosvjedi diljem zemlje

Masovne demonstracije nastavljene su i danas u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Tuzlom odjekuju topovski udari, i zapaljena je zgrada tamošnje Vlade. U Sarajevu gori Vlada Kantona, gradom odjekuju eksplozije. Zapaljeno je i više prostorija u zgradi vlade Zeničko-dobojskog kantona.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kgrWFUqKkd8[/youtube]

Kako javlja Radio Sarajevo, u neredima u Sarajevu je ozlijeđeno zasad 38 osoba, među kojima ima i više policajaca. Zapaljeno je nekoliko automobila kod zgrade Predsjedništva BiH, a prema nekim informacijama i ta je zgrada zapaljena, kao i policijska kućica pored nje. Zgrade se evakuiraju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vqQbi9Z57iQ[/youtube]

Prosvjednici su oko 14:30 upali u zgradu kantonalne Vlade u Sarajevu te su je zapalili, iz nje suklja dim, no prosvjednici ne dopuštaju vatrogascima da priđu blizu i gase požar. Policija se povukla, javlja Radiosarajevo.ba. Novinarka toga portala javlja da gradom odjekuju eksplozije te da ima dosta povrijeđenih, što sa strane prosvjednika, što sa strane policije. Hitne pomoći dolaze sa svih strana, ali ne mogu doći u masu do povrijeđenih.

“Policija je odgovorna, oni su isprovocirali ove nerede, krenuli su na ljude, počeli su ih gurati preko mosta. Nakon vrlo kratkog vremena, kad se proširila vijest o tome, formirala se masa svijeta i navalili su. Upali su u zgradu kantonalne Vlade i zapalili je”, kazao je za Danas.hr jedan od građana Sarajeva.

Podsjetimo, sve je počelo u srijedu kada su se prosvjedu radnika nekoliko tuzlanskih poduzeća pred zgradom Kantonalnog suda u Tuzli pridružili mnogobrojni mladi, uglavnom nezaposleni građani kao i članovi boračkih organizacija.

IZVOR: Danas.hr

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Foto: tuzlanski.ba

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.