VIDEO: MEDICINSKE SESTRE JOJ ZAPJEVALE: Millie ima tri godine i boluje od raka

Millie je prekrasna malena djevojčica čiji se cijeli svijet okrenuo naglavačke kada joj je, nedugo nakon proslave trećeg rođendana, dijagnosticiran neorublastom četvrtog stupnja. Od tada, mjeseca lipnja, pa do danas, svoj jedom zamijenila bolničkim krevetom u dječjoj bolnici u Glasgowu, Škotska. Podvrgnuta je strogom liječničkom nadzoru i kemoterapiji, zbog koje je izgubila kosu.

millie2

Njezino maleno tijelo napaćeno je od lijekova koje prima, ali unatoč strašnoj dijagnozi, malena Millie i njezini roditelji zadržali su osmjehe na svojim licima. Uvjereni su kako će pobijediti zvijer zvanu rak, iako u čak 80 posto slučajeva, djeca kojima je dijagnosticiran neuroblastom četvrtog stupnja, u roku od samo godinu dana prekine remisija i rak ponovno pojavi.

millie4

Tumor, neuroblastom, najčešće se pojavljuje u djece koja su mlađa od pet godina. Neuroblastom je drugi po redu najčešći rak koji pogađa djecu i obuhvaća oko 8 posto dječje populacije kojoj je dijagnosticiran tumor neke vrste

Kada je riječ o neuroblastomi četvrtog stupnja, govorimo o stanju u kojemu se rak proširio na limfu, kosti, koštanu srž, jetru, kožu i ostale organe.

U ovoj fazi bolesti liječenje podrazumijeva: kemoterapiju, radioterapiju, imunoterapiju i terapiju antitijelima.

millie2

To je dugotrajno i mučno bolničko liječenje koje maleno dijete jako teško podnosi. Stoga je osmjeh na licu djeteta koje takvo što prolazi, dijagnozu koja bi srušila i odraslog čovjeka, a kamoli ne trogodišnju djevojčicu, doista znak iznimne hrabrosti i optimizma.

Millieni roditelji, Dean i Lynsey, kao i mnogi roditelji koji su se suočili sa sličnom situacijom, odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi se, ukoliko se situacija sa njihovim djetetom uskoro ne poboljša, liječenje nastavili u specijalističkim klinikama u SAD-u.

millie6

Ujedno, svojim postovima na Facebook stranici pokazali su svijetu i svima onima koji se nalaze u sličnoj situaciji, kako bodriti svoje dijete, a da bi ono u najtežoj bitci u svojem malenom životu, izvojevalo pobjedu.

Tako su Dean i Millie zajedno obrijali glave, pretvarajući jedan potencijalno traumatičan događaj u zabavu.

millie10

 

millie9

Na odjelu, medicinske su sestre za malu pacijenticu organizirale bajkovitu zabavu, kako bi njezin boravak u sumornoj bolničkoj sobi izgledao kao priča iz slikovnice.

millie5

Medicinske su joj sestre čak i zapjevale.

Svu svoju tugu, strahove i bol, ovo dvoje roditelja je suspregnulo, a Millie je na sve reagirala doista hrabro. Unatoč mučnini od lijekova i općoj tjelesnoj iscrpljenosti, Millie se i dalje smije, pjeva i zabavlja sve oko sebe.

Ove fotografije potresno su svjedočenje što je rak, što je ljubav prema djetetu i što je snaga upakirana u hrabrom srcu trogodišnje Millie.

Izvor: Net.hr

Foto: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.