VIDEO: Pas skočio pred bus i slijepoj vlasnici spasio život

Neoprezni vozač mini autobusa u utorak je u New Yorku udario slijepu 62-godišnjakinju Audrey Stone i njenog psa vodiča Figa. Njoj je slomio gležanj, nekoliko rebra i lakat, no ona se, kao i Figo, nalazi se izvan životne opasnosti. Zlatni retriver Figo je zaradio ozljedu prednjih nogu koje su odmah operirane, a kotač mu je oderao i dio krzna.

No, stvari su mogle proći mnogo gore da nije reagirao Figo koji je skočio između vlasnice i autobusa kako bi je zaštitio od udara vozila. Iako obično hoda vlasnici s desne strane, Figo je u trenutku skočio na lijevu i tako ublažio udarac.

Na licu mjesta nakon nekoliko su se minuta pojavili vatrogasci te hitna pomoć.

Iako je bio ozlijeđen, pas je u bolovima puzao do svoje vlasnice koja je nepomično ležala, ispričao je svjedok za USA Today.

– Sjećam se da mi se Figo pokušao približiti, ali nije znao što učiniti jer je znao da sam bila ozlijeđena, ispričala je Audrey koja ima vrlo limitiran vid i vidi tek sjene.

Vatrogasci su posvjedočili da je Figo bio vrlo hrabar i nije ispustio ni glasa ni na mjestu nesreće, ni kada je bio na putu u veterinarsku stanicu na operaciju. Bio je samo izgubljen jer je bio odvojen od voljene vlasnice čiji je vodič već šest godina.

Prva stvar koja je zanimala Audrey u bolnici bila je kako je Figo i je li s njim sve u redu.

– Zahvaljujem njemu i zahvaljujem Bogu što imam Figa. Zahvalna sam jer je preživio i jako ga volim, izjavila je Audrey za CNN.

– Samo se želim što prije oporaviti i otići kući svojem psu, zaključila je.

https://youtu.be/_AE6eMwjW_g

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.