VIDEO: POGLEDAJTE OVU SNIMKU: U samo 18 sati napadalo 256 centimetara snijega

U malom talijanskom mjestu Capricotta u samo 18 sati palo je 256 centimetara snijega, čime je srušen rekord iz davne 1921. godine, kojeg je držao Silver Lake u Coloradu sa svojih 193 centimetara.

Dogodilo se to 5. ožujka ove godine, čime je talijansko mjesto Capracotta preuzelo vodeću poziciju i srušilo svjetski rekord u snježnim oborinama.

Capricotta se nalazi na 1.421 metru nadmorske visine, a tog je dana u samo 18 sati palo 256 centimetara snijega.

O količini snježnih padalina u toj regiji dovoljno govori i podatak da je u susjednom Pescocostanzu u manje od 24 sata 5. ožujka palo 240 centimetra snijega.

Riječ je o mjestima koja se nalaze blizu mora, pa se često dogodi da je zbog miješanja hladnog i vlažnog zraka upravo taj dio pogođen velikom količinom oborina, no ovakav slučaj se ipak ne pamti.

Snijeg dosezao visinu od tri metra

Da bi izašli iz kuća ljudi su morali kopati tunele, a neki su mještani bili prisiljeni izlaziti kroz prozore, umjesto kroz vrata. Snijeg je dosezao visinu od čak tri metra.

Dosadašnji rekorde bio je Silver Lake u Coloradu gdje je između 20. i 21. travnja 1921. godine palo čak 193 centimetara snijega.

IZVOR: Danas.hr/ meteoweb.eu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.